Διεθνές Συνέδριο «Μεσογειακού Δικτύου Μετανάστευσης»

Το διεθνές ερευνητικό κέντρο CARDET,  σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων INNOVADE, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Μεσογειακού Δικτύου Μετανάστευσης (ΜΔΜ) όπου θα συμμετάσχουν φορείς από την Ευρώπη και την Κύπρο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μακεδονίτισσας 46, Λευκωσία) στην αίθουσα UNESCO, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 9:00-14:00.

Το φετινό διεθνές συνέδριο θα επικεντρωθεί στην ανταλλαγή ιδεών και την κατανόηση ειδικών θεμάτων γύρω από τις οργανωτικές ανάγκες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που εργάζονται σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης. Επίσης, μέρος του προγράμματος του συνεδρίου θα είναι και η παροχή εξειδικευμένων εργαστηρίων για επαγγελματίες σε θέματα ένταξης και μετανάστευσης. Το διεθνές συνέδριο, έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για την εδραίωση του Δικτύου ως κύριο συντονιστικό φορέα του Ευρώ-Μεσογειακού χώρου για θέματα μετανάστευσης και ένταξης. Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η ελληνική (με κάποιες παρουσιάσεις στα αγγλικά).

Το ΜΔΜ, είναι ενεργό από το 2012, έχει πέραν των 180 οργανισμών-μελών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ΜΔΜ απαριθμεί μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις και συμμέτοχες σε διαδικασίες ανάπτυξης πολιτικής και πρωτοβουλίες σε θέματα μετανάστευσης και την ένταξης, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, το ΜΔΜ έχει στηρίξει τη συμμετοχή των μελών του σε ένα αριθμό χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη λήξη του συνεδρίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε μέχρι τη Δευτέρα 11/09/2017 την φόρμα εδώ ή καλέστε στο τηλέφωνο 22002109.

*Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Additional Info

Website:
www.migrationnetwork.org
Project:
Mediterranean Migration Network